כשרות אדוויל ליקוודג’ל

הרבנות הראשית לישראל

ז מרחשון תשע"ג
שאלה
שלום, שמעתי שמועות בעניין כשרות תרופות הליקוודג’ל אשמח לשמוע מידע מדויק על כשרות אדוויל ליקדודג’ל וכן על אקמול צינון. האם זה כשר בכלל או רק לא מהדרין? ובכלל, מה הצורך לכשרות בתרופות שאין מרגישים את טעמם? תודה.
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה, אנו לא נותנים כשרות לתרופות של מרשם רופא, כי כאשר רופא מחייב לקחת תרופה לא משנה כשרותה. תרופות ללא מרשם רופא לא חייבים לקחת וגם לפעמים אפשר לבחור בין הרבה סוגים, כגון: במשככי כאבים. הרבנות הראשית נותנת כשרות למי שמבקש. לחלק מהאקמול נתנו כשרות וזה מודפס על האריזה. נדמה לי שבליקוודג'ל הקפסולה עשויה מגלטין בלי כשרות. לגבי דבר שאין לו טעם קיימת מחלוקת האם זה מותר או פטור אבל אסור, לכן אם לא חייבים לקחת או קיימת אפשרות אחרת מדוע לקחת כדור שיש לגביו מחלוקת?! בברכה, הרב חגי בר גיורא