• נוסח והגייה

הגייה אשכנזית בלשון הקודש

הרה"ג דוב ליאור

י"ב כסלו תשע"ג
שאלה
שלום כבוד הרב מה המקור לשינוי הלשון שמבטאים האשכנזים בתפילה וממתי החל השינוי הזה, והאם בתור אשכנזי אני חייב לעוות את לשון הקודש כדרך שעושים אבותי? תודה רבה כבוד הרב
תשובה
איני יודע מתי התחילה הגייה זו. מסתבר לומר שההיגוי התימני הכי קרוב לאמת. האגרות משה אומר שגם אם אדם משנה את ההיגוי, היות והוא אומר בלשון הקודש יוצא ידי חובה בכל ההיגויים. כשתחזור הנבואה נדע מה ההיגוי הנכון. למעשה, בדיעבד יוצאים בכל ההיגויים.