• שאלות כלליות

לא לשכוח לשחק עם חתולים

הרה"ג דוב ליאור

ט"ו אב תשס"ד
שאלה
שמעתי שכתוב בגמרא שמי שמשחק עם חתולים, נפגם לו הזיכרון. אחי הקטן וחבריו בני העשר מצאו חתולה והם נותנים לה אוכל ומלטפים אותה. זה בסדר? מה תקנתו של מי ששיחק עם חתולים? הרי אני רוצה לשנן לשנן ולדעת כמה שיותר מסכתות!
תשובה
יש בזה משהו. במסכת הוריות (דף י"ג ע"ב) כתוב כך: "חמשה דברים משכחים את הלימוד, האוכל... ממה שאוכל חתול". בכלל כתוב על פי החכמה הפנימית לא לתת לילדים לשחק עם בעלי חיים טמאים. כמובן שאין בעיה לתת להם אוכל וכד', אבל להשתעשע איתם ולתת לילדים לשחק איתם לא מוסיף טהרה. כל זה בגדר של המלצה, אבל לומר שיש בזה איסור אי אפשר.