• לימודים אקדמאיים

הכנה רוחנית לקורס בגרות תנ״ך חילוני

הרב ש. יוסף וייצן

ו שבט תשע"ג
שאלה
כבוד הרב שלום, אני נמצא בתקופה של שיפור בגרויות לאחר צבא ע״מ להתקבל בע״ה ללימודי רפואה. לאחר לבטים רבים ובחינת כל האפשרויות והמסלולים העומדים בפניי, הגעתי למסקנה שאין לי מנוס מלגשת לבחינת בגרות בתנ״ך ברמה של 5 יח״ל -חילוני-. נרשמתי לקורס הכנה לבגרות שמתחיל בעוד כחודשיים. מה אוכל לעשות, כבעל תשובה יחסית טרי (שלוש שנים), כדי להכין את עצמי רוחנית ועיונית לתוכני הלימוד החילוניים? האם ישנם הנהגות שראוי שאקבל על עצמי במהלך הקורס עקב היותי חובש כיפה? (לנסות לא להתבלט, לעמוד על סתירות בין החומר הנלמד למסורת היהודית וכו׳) אציין כי אין לי שום אפשרות אחרת להגיע לממוצע הציונים הנדרש מלבד לגשת לבחינה החילונית. תודה
תשובה
שלום רב, כדאי שתעשה לך רב שכל שאלה שיהיה לך כתוצאה מהלימוד הרב יוכל להדריך ולהאיר לך את מבט האמונה. כדאי ללמוד ספר על האמונה בתורה שבעל פה ועל מעלת כתבי הקודש. כל טוב