• משקאות

כשרות וודקה נקיה לספרדים

הרבנות הראשית לישראל

י"ב אדר תשע"ג
שאלה
האם כשרות של וודקה היא לאשכנזים בלבד או שגם ספרדים הנוהגים כמרן ומקפידים לא לצרוך בישול גויים - יכולים להשתמש ללא חשש? תודה מראש,
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה בישול ישראל נצרך כאשר מתקימים כל התנאים הבאים: א) בדבר חשוב שעולה על שולחן מלכים ב) במאכל שאינו נאכל חי ג) כאשר ברוב המאכל מתקיימים התנאים הקודמים לכן במשקאות רוב המשקה הוא מים ששותים אותו בלי בישול והעיקר הוא המים הרי מברכים על משקה:"שהכל". לכן הרבה פוסקים מתירים לשתות משקאות למרות שבישלו אותם גויים. אולם ברור שיש לוודא כשרות המשקה. יש לציין שהאר"י אסר לשתות קפה של גויים והרדב"ז אסר לשתות רק במסיבה של גויים לעומתם הבן איש חי(חוקת ט"ז) כתב שבבגדד נהגו לשתות קפה אף בבית קפה של הגויים. לכן המקל יש לו על מי לסמוך והמחמיר יחמיר רק לעצמו. בברכה הרב חגי בר גיורא