• זמני התפילה והיום

תפילה בנץ-המשך

הרה"ג יעקב אריאל

י"ח אדר תשע"ג
שאלה
בתשובת הרב כתבתבם שיש שני ערכים: תפילת ותיקין מול ברוב עם: "לא ידוע לי על הידור להתפלל כותיקין בשבת דווקא. אדרבה גם במקדש אחרו את התמיד של שחר בשבת. הרבה תלוי בגודל הישוב, אם הפרישה מורגשת מאוד היא חמורה יותר מאשר כשאינה מורגשת כל כך." בישוב שלנו יש יותר מ 200 מתפללים כל שבת בבית הכנסת ויש כ- 15 מתפללים בנץ (פחות מ 10%). האם כדאי לקיים את המנין (של הנץ) או לבטל אותו? הוא כבר קיים כחודש ימים...
תשובה
אם הם אינם מקפידים להתפלל כותיקין כל יום זו פרישה מן הציבור ואינה ראויה