ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

א. אפיה וסודה לשתיה לפסח ומאכלים עם חשש לגלוטן | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ה אדר תשע"ג

א. אפיה וסודה לשתיה לפסח ומאכלים עם חשש לגלוטן


הרה"ג יעקב אריאל

שאלה:
שלום רב,

1. האם בפסח ניתן לאפות עוגיות/עוגות עם אבקת אפיה?
2. האם ניתן להשתמש בסודה לשתיה לעוגות בחג הפסח?
3. מה עושים עם אבקות מרק או מאכלים נוספים שיש רק חשש לגלוטן - האם שומרים לאחרי פסח בארון או צריך לזרוק?

אנו נוהגים כמנהג אשכנז - לא אוכלים קטניות ולא שרויה

תודה רבה,
בברכת חג שמח
מורן ויאיר

תשובה:
1.אם אינכם אוכלים שרויה ממה עשויות העוגיות?
2. אם יש הכשר לפסח מותר
3. אבקות מרק מכילות קרוטונים שהם חמץ גמור גם הגלוטן מעיד על דגנים שיש בהם חשש חמץ
לכן יש להשתמש עתה הרבה באבקות אלו ולחסלן עד ערב פסח. את הנותר יש לשרוף עם ביעור החמץ



ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il