- שבת ומועדים
- חמץ וכשרות מוצרים לפסח
451
שאלה
שלום רב,
1. האם בפסח ניתן לאפות עוגיות/עוגות עם אבקת אפיה?
2. האם ניתן להשתמש בסודה לשתיה לעוגות בחג הפסח?
3. מה עושים עם אבקות מרק או מאכלים נוספים שיש רק חשש לגלוטן - האם שומרים לאחרי פסח בארון או צריך לזרוק?
אנו נוהגים כמנהג אשכנז - לא אוכלים קטניות ולא שרויה
תודה רבה,
בברכת חג שמח
מורן ויאיר
תשובה
1.אם אינכם אוכלים שרויה ממה עשויות העוגיות?
2. אם יש הכשר לפסח מותר
3. אבקות מרק מכילות קרוטונים שהם חמץ גמור גם הגלוטן מעיד על דגנים שיש בהם חשש חמץ
לכן יש להשתמש עתה הרבה באבקות אלו ולחסלן עד ערב פסח. את הנותר יש לשרוף עם ביעור החמץ

כשרות שתיה בפסח
הרה"ג יעקב אריאל | י"ז ניסן תשס"ה

הליכה למקום לא כשר לפסח בפסח
הרב אליקים לבנון | כ"ד אדר תשפ"ה
מצאתי חמץ בחול המועד ברכב
הרב נועם דביר מייזלס | י"ז ניסן תשפ"ד

זרעי פשתן בפסח
רבנים שונים | כ"ט ניסן תשס"ד
ויכוח בין חכמי ישראל למינים - בזבוז זמן?
הרב פרופ' נריה גוטל | כ"ד אדר תשפ"ה

טוהר/דניאלה/עלמה
הרב דוד חי הכהן | כ"ה אדר תשפ"ה

בחירת שם מבין שייה, איב, עומר
הרב יצחק בן יוסף | כ"ד אדר תשפ"ה
