ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
שאל את הרב שבת ומועדים חמץ וכשרות מוצרים לפסח

א. אפיה וסודה לשתיה לפסח ומאכלים עם חשש לגלוטן

הרה"ג יעקב אריאלכ"ה אדר תשע"ג
שאלה
שלום רב, 1. האם בפסח ניתן לאפות עוגיות/עוגות עם אבקת אפיה? 2. האם ניתן להשתמש בסודה לשתיה לעוגות בחג הפסח? 3. מה עושים עם אבקות מרק או מאכלים נוספים שיש רק חשש לגלוטן - האם שומרים לאחרי פסח בארון או צריך לזרוק? אנו נוהגים כמנהג אשכנז - לא אוכלים קטניות ולא שרויה תודה רבה, בברכת חג שמח מורן ויאיר
תשובה
1.אם אינכם אוכלים שרויה ממה עשויות העוגיות? 2. אם יש הכשר לפסח מותר 3. אבקות מרק מכילות קרוטונים שהם חמץ גמור גם הגלוטן מעיד על דגנים שיש בהם חשש חמץ לכן יש להשתמש עתה הרבה באבקות אלו ולחסלן עד ערב פסח. את הנותר יש לשרוף עם ביעור החמץ
עוד בנושא חמץ וכשרות מוצרים לפסח

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. לחץ כאן להעברת שאלתך לרב.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il