• שבת ומועדים
  • זמירות שבת

שירת פסוקי תורה

רבנים שונים

כ אלול תשס"ד
שאלה
הרב דוד חי הכהן כתב בשאלה על זמירות שבת שיש חשש איסור בשירת פסוקי תורה. אם אפשר בבקשה לפרט את ההלכה בזה, ואם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים. (הרב לא נמצא עוד ברשימת המשיבים).
תשובה
עיין בגמ' בסוטה ל"ה על הפס' "זמירות היו לי חוקיך" ביקורת על דוד המלך שעושה דברי תורה זמירות יש בזה צד של זלזול בתורה, ולכן כתב כנראה הרב הכהן שיש חשש איסור בזה ואין בזה הבדל בין ספרדים לאשכנזים. אבל יש שאינם נזהרים בכך משום שכל הדברים נעשים מתוך כוונה טהורה ומתוך רצון להגביר יראת שמים ועיון נוסף דרך השיר במלות התורה, הרי לא לכך נתכוונה הגמ'. הרב חיים כץ.