• שבת ומועדים
  • חול המועד

שימוש במחשב בחול המועד

הרה"ג יעקב אריאל

ט"ז ניסן תשע"ג
שאלה
יש לי מס’ שאלות בנוגע לשימוש במחשב בחול המועד: 1) האם מותר לאייר במחשב בעזרת לוח גרפי מיוחד שמוחבר למחשב והאיור מצוייר על המסך. 2) האם מותר לאייר עם העכבר בתוכנת "צייר" במחשב. 3) האם מותר לכתוב בשפת תכנות. 4) האם מותר לערוך סרטון בתוכנה לעריכת סרטונים. אשמח בנוגע לכל המקרים אשמח לדעת אם יש חילוק אם זה נעשה בשביל שעשוע לבין אם זה נעשה כעבודה ללימודים (אני סטודנט) לבין אם זה נעשה כעבודה עליה אקבל כסף. תודה!
תשובה
מותר לצייר ולכתוב במחשב אך לא להדפיס, או ליצור דיסק חדש מי שעבודתו במחשבים אל יעבוד בחוה"מ