• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

תפילות בימים נוראים שהם שבת

הרה"ג דוב ליאור

ט אלול תשס"ד
שאלה
האם מותר לאדם להתפלל על זיווגו בשבת? יש עניין ב-40 יום של תפילה רצופה, מה קורה עם שבת? האם מותר להתפלל על כך בראש השנה? האם מותר להתפלל על פרנסה ביום כיפור שחל בשבת?
תשובה
בשבת צרכי הדיוט אסורים אך צרכי מצווה מותרים ולכן מותר לבקש ולהתפלל על זיווגו בשבת שהרי זה נכלל בצרכי מצווה וכמוזכר בזמירות "הרהורים מותרים ולשדך הבנות". וכן בראש השנה מותר להתפלל על זיווג האדם. בשבת אין שאילת צרכים אישית ולכן לא מתפללים את כל תפילת שמונה עשרה, ואף ביום הכיפורים שחל בשבת אין לבקש שאילת צרכים אישית. לתשובת הרב יעקב אריאל.