• שבת ומועדים
  • 'דתי' ו'חילוני' בשבת

מה לגבי הנאה מחילול שבת?

מכון התורה והארץ

י"ט אייר תשפ"ב
שאלה
אני במצב דומה לשואל - עם בני משפחה בחו"ל עם הפרשי שעות שגורמים לשאלות של חילול שבת. אני נוהג שלא לענות לשיחות, לא לשלוח מסרונים, ולא להתקשר כשאצלם שבת. לכן הופתעתי מההיתר של הרב. אני סברתי שלמעשה אני נהנה באיסור מחילול שבת ע"י שיחות כאלה (או גורם לחילול אם אני מתקשר או שולח מסרונים). זה לא נכון?
תשובה
בס"ד שלום וברכה במקרה שלך אמנם אסור לך להתקשר למי שאצלו שבת שהרי הוא יעשה איסור כשיענה, וכן לעניין מסרונים. אבל במקרה שהוא שלח מסרון בשבת ואצלך זה כבר מוצאי שבת, כאן זה פעולה דרבנן שאתה נהנה ממנה במוצאי שבת, ודבר זה מותר. שבת שלום יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ