• תפילין בזמנים שונים

הנחת תפילין ביום שישי - עד איזה שעה?

הרב יוסף אפריון

י"ז אלול תשע"ג
שאלה
האם גם ביום שישי ניתן אם אין ברירה להניח תפילין עד לשעת השקיעה? שמעתי פעם שמזמן מנחה כבר לא מניחים תפילין ביום שישי, אך במידה וקרה ולא הספקתי להניח, האם לוותר לחלוטין? כלומר, על מה עדיף לוותר, על הפסיקה ההלכתית, או על הנחת התפילין? בתודה מראש
תשובה
שלום יש להקפיד להניח תפילין לפני השקיעה. אם לא הספקת אפשר להניח עד צאת הכוכבים. ביום שישי יש להקפיד להניח תפילין לפני קבלת שבת. זמני היום מופיעים באתר זה. גם לאחר תפילת מנחה אפשר להניח תפילין. שבת שלום ושנה טובה