• ממתקים

קניתי שוקולד ואין הכשר

הרבנות הראשית לישראל

י אלול תשע"ג
שאלה
קניתי בדיוטי פרי בארץ שוקולד "טובלרון" ו"פררו רושר" וכשחזרתי שמתי לב שאין עליהם כשרות. האם ניתן לאוכלם כיוון שלרוב יש להם הכשר? (אני סומך על קולתו של הרב פיינשטיין לגבי חלב נכרי)
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה ברור שהשוקולד מכיל אבקת לחלב נכרי. הרבנות הראשית מאשרת רק מוצרים שמודפס עליהם כשר באישור הרבנות הראשית. לפעמים כיתוב הכשרות הוא רק על האריזה החיצונית ולא על כל פריט כגון: סוכרי-ה. בדיוטי פרי לפעמים אישור הכשרות מודפס על תווית המחיר. בברכה הרב חגי בר גיורא