• שליח הציבור

שליח ציבור בהוראת גבאי במקום בעל חיוב

הרב דוד חי הכהן

י"ט אלול תשע"ג
שאלה
שלום וברכה, יש בבית הכנסת בעל חיוב שאף מעונין לעלות כחזן. מסיבה מסוימת החליט הגבאי לא להעלותו לתפילה (כנראה סגנון תפילה מהיר וכדו’). הגבאי פנה אלי וביקש שאעלה כחזן ואם אסרב יעלה הגבאי עצמו כחזן. מה עלי לעשות? האם לסרב לגבאי? גם כששאלתי והתכוונתי לרמוז: האם אין כאן בעל חיוב ענה לי הגבאי שיש אך הוא מבקש שאני אעלה להתפלל. האם עלי לנסות לשכנע את הגבאי? האם משנה האם בעל החיוב מוותר? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
כיון שהאחריות מוטלת על הגבאי, והוא משיקולים של טובת הציבור מבקש שתיגש להתפלל יש לשמוע בקולו ויש לעשות בדרך של פיוס למי שחייב שלא ייפגע והאמת והשלו' אהבו.