• שאלות כלליות

זוגיות נגד רצון ההורים

הרב ש. יוסף וייצן

ז תשרי תשע"ד
שאלה
כבוד הרב שלום, היה לי חבר והיה בינינו חיבור וקשר טוב, כשהוא הגיע לפגישה עם משפחתי הורי החליטו שהוא לא מתאים לי ואנחנו צריכים להיפרד. ניפרדתי מהבחור מבלי להגיד את הסיבה האמיתית. אחרי חודש הוא המשיך להיות איתי בקשר וכעת אנחנו שוב בקשר אך מבלי שהורי ידעו וזה ממש מפריע לי. איך אני יכולה לדעת האם הוא הזיווג האמיתי שלי? והאם להקשיב להוריי ולוותר עליו או ללכת לפי רגשותיי? תודה
תשובה
שלום רב: באופן עקרוני אם יש לך ודאות שזה האדם שאת מאמינה שאיתו את יכולה לבנות קשר נישואין אין חיוב לשמוע בקול הורים. אולם מכיון שהורינו רוצים רק בטובתינו כדאי וראוי להקשיב היטב לדעתם. כדאי לשוחח איתם ולשמוע מה סיבת ההתנגדות. אם לאחר שתביני מה סיבת התנגדותם תחשבי שהדברים אינם משמעותיים תחליטי על המשך הקשר ותדברי אל ליבם שהבחור הזה הוא הבחור שמשמח אותך, ניסית להפסיק כפי שהם ביקשו אולם הלב והצופן הפנימי שלך התגבר על המניעות החיצוניות. כל טוב.