• שבת ומועדים
  • הסוכה והסכך

לחבר שתי סוכות ברזל

הרב יצחק בן יוסף

י"ב תשרי תשע"ד
שאלה
שלום! ברצוני לשאול שתי שאלות בנוגע להלכות סוכה: א. יש לי שתי סוכות ברזל קטנות שהפכתי אותן לאחת ארוכה והכפלתי את הבד לסוכה. מכיוון שהברזלים אינם מיועדים לעמוד כך כשתי סוכות והן מחוברות ביניהן באזיקונים בלבד, הסוכה מתנדנדת מצד לצד ויש צורך בחיזוק באמצע מלמעלה - יש לי את האפשרות לשים את הברזל שאמור להיות הצלע הרביעית באחת הסוכות הקטנות מלמעלה (מתחת לסכך) כך שהברזל יחצה את הסוכה באמצע ויחזק את העמידה של הסוכה. האם יש כאן בעיה מבחינת כשרות הסוכה? ואם הדבר פוסל את הסוכה האם זה בסדר להשאיר את הסוכה ככה? (היא לא תיפול בכל מקרה) ב. אני צריך לעשות דפנות לסוכה כדי שהבד לא יתנופף ברוח. מה הן השיטות והמידות ליצירת דופן בסוכה? תודה מראש וחג שמח!
תשובה
א. אפשר לחזק כך את הסוכה. ב.דופן סוכה אינה יכולה להיות מסדינים לכול העדות צריך ב80 הס"מ של הדפנות למשוך 4 חוטים במרחק כ20 ס"מ מהריצפה ועד לגובה המוזכר וכך יוצרים דפנות על פי דין לבוד. ונחשב כדפנות מליאות.