• שאלות כלליות

נסיעות בשרות לאומי

הרב יאיר וסרטיל

ז מרחשון תשע"ד
שאלה
שלום כבוד הרב, אני עושה שרות לאומי. יש לי כרטיס נסיעות, שמכסה נסיעות שהקוד שלהן הוא מעל קוד 4 (בערך 10 ש"ח) מה שאומר שנסיעות בתוך העיר שעולות 6.60 לאני צריכה לשלם כרגיל. כל בוקר אני נוסעת מהדירה למקום השרות באוטובוס בין עירוני שעוצר גם בתחנות בתוך העיר - אם אני נוסעת מהדירה למקום השרות אני צריכה לשלם 6.60, ואם הייתי יורדת כמה תחנות אחרי לא הייתי צריכה לשלם בכלל. הכול בעצם תלוי בנהג - אם הוא שואל אותי לאן אני נוסעת או לא. בגלל שהתחנה שלי היא באמצע הדרך לרוב הנהגים לא שואלים אותי (כי מבחינת הפקח יכול להיות שעליתי בעיר אחרת..) חשוב לציין 2 דברים - אני מקבלת כסף לחופשי חודשי, אבל אני לא קונה אותו כי אני משתדלת לעשות את הדרך חזור ברגל, גם כדי לחסוך (את הדרך הלוך לא מתאפשר לי כי חם ואני ממהרת..) ולכן לא משתלם לי לקנות. הדבר השני הוא שאני בת שרות, מקבלת משכורת לא גבוהה כל חודש ומשתדלת מאוד לחסוך כמה שאפשר מהשנה הזו ולבקש כמה שפחות מההורים.. השאלה שלי היא - אם הנהג לא שואל אותי - האם מותר לי לעלות בלי לשלם? (הרבה פעמים הנהגים לא שואלים כלום, או שאני שואלת אם זה בסדר הם אומרים כן כן.. אבל מדי פעם גם אומרים לשלם) מקווה שהצגתי את הבעיה בצורה מובנת! תודה רבה!
תשובה
אינך רשאית. אין לך לדאוג, את כספך המגיע לך תקבלי ביושר. בברכה,