ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

בישול גויים | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ב כסלו תשע"ד

בישול גויים


הרב יצחק בן יוסף

שאלה:
לכבוד הרב שליט"א שלום
משגיח כשרות בבית מלון טוען שעדיף לתת דגש יותר על עלים (חסה כרוב פטרוזליה וכ"ו ) שזה לאוו מדאוריתא
ולגבי בישול גויים לא צריך לתת דגש יותר מדי כי זה מדרבנן
זה נראה לי מוזר מהיכן הוא פוסק כך
בבקשה האם הדברים כך ונא מקורות בתורה היות והוא משגיח בבית מלון ומצער להכשיל יהודים
תודה ושבת שלום .

תשובה:
תולעים אסורים מהתורה.
ודין בישול נוכרים מדרבנן .
למעשה צריך להקפיד בכול !!!
במלונות ברמת כשרות רגילה צריך להקפיד בבישולי נוכרים עפ"י הרמ"א ולהדליק את האש בלבד.
במלון ברמת מהדרין חייבים להקפיד שלא יהיה בישולי נוכרים לפי השו"ע להניח כול סיר ע"י יהודי.
והספרדים הקפידו בכך יותר וצריכים להקפיד על כך לכתחילה, והמקילים יש להם על מה שיסמוכו מכמה ספיקות:
א. שמא הלכה כפוסקים שמספיק הדלקת האש בלבד.
ב. שמא איסור בישולי נוכרים רק בבית הגוי אבל לא במלון שהאינו יהודי מבשל אצל ישראל.
ג. ואם תאמר שבכול אלו לעיל יש בישולי נוכרים ,שמא פועל שכיר אין בו דין בישולי נוכרים.
ד. ושמא כאשר מבשל לרבים ולא לצורך אדם מסוים אין בו בישולי נוכרים.



שאלה אישית אחת נשאלה בהמשך לשאלה זו.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il