• נצרות ואיסלם

המשך...

הרב יצחק גרינבלט

כ"ז כסלו תשע"ד
שאלה
אני נורא מעריכה את הדאגה והזמן שלך אבל מצאתי שלא ענית על השאלות שלי. האם הילדים שלי יחשבו ליהודים אם אני אתנצר? ומה בעצם ישתנה בחיי חוץ מהביורוקרטיה של שינוי הדת?... נורא קורע לב לקרוא על השואה והנוצרים כי אני נכדה לניצולי שואה אבל אין בליבי שנאה או גועל לאף דת שהיא ואני בוחרת לקחת רק טוב מהכל בכל מקרה, אין צורך לערב רגשות קשים, שינאה וגזענות בנושא שכזה ומשפחתי תעמוד לצידי ותתמוך בכל מקרה כי ההתנצרות היא לא לצורך התנצרות אלא בשביל האפשרות להתחתן. תודה מראש, שוב...
תשובה
ב"ה שלום לך. אני יודע שלא עניתי על שאלותיך, ולא סתם לא עניתי. בבחירה שלי לא לענות ישירות על השאלה הייתה אמירה מאוד חשובה, שחשוב מאוד היה לי לכתוב לך אותה. תארי לעצמך שיבוא ילד לאבא שלו וישאל אותו, אבא אם אני ארצח את כל האחים שלי, ואני אבזה אותך ברבים ועוד, האם אמשיך להיות בן שלך? מה האבא יגיד לו?! בן נשאר בן, ויהודי נשאר יהודי, גם אם הוא עושה דברים נוראיים. אך האם אפשר לענות על שאלה כזו??! האם רב יכול לענות תשובה כזו? רב בכל היום שלו מחפש להוסיף קשר עם ה', לקרב את ישראל לאבינו שבשמים, והנה הוא נשאל שאלה כזו, כיצד יענה? לפי היהדות, יהודי שהמיר את דתו, יש לו דין גוי לחלק מהדברים, לדוגמא כאשר הוא נוגע ביין אסור ליהודי לשתות מהיין הזה, ועוד הלכות רבות. וכפי שכתבתי מבחינת היהדות זה אסון. האם אוכל להתיר לך לעשות דבר נורא כזה כדי למנוע בירוקרטיה? הדרך היחידה לפי היהדות היא שהגוי יתגייר, ואז תוכלי להתחתן איתו. אין דרך אחרת שרב יכול לענות על שאלה זו! צר לי שאינני יכול לענות תשובה אחרת, פשוט אני לא יכול! אם תרצי לבחור בדרך לפי היהדות, אשמח לעזור לך, ואם לא, אמשיך לבכות, ואמשיך להתפלל לה' שיעזור לך לצאת מהמצב שבו את נמצאת, ותזכי לחזור לחדש את הקשר עם אבינו שבשמים. אינני מאמין בהתנצרות כטקס, אני מאמין שאדם צריך להיות אמיתי במה שהוא עושה! אל תבני את חייך בשקר, כדי להכשיר לך הקלות, בסופו של דבר השקר מתפוצץ בפרצוף, ובסופו של דבר משלמים על כל שקר כזה. שתהיה לך המון הצלחה הרב יצחק גרינבלט.