- הלכה
- עופות
שאלה
האם כאשר צולים עוף שנמלח כראוי ורואים דם צרור- מספיק לצלותו, וגם כאשר נשאר הדם מותר כי עבר צליה?
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
כאשר בשר הוכשר כדין: בשריה, מליחה והדחה או בצליה מותר לאכילה אף כאשר נשאר קצת מראה אדום(רשב"א, כף החיים ס"ז ט"ז) . אם היה בבשר צרירות דם צריך לחתוך בצרירות לפני המליחה. לפני צליה לא צריך כי האש שואב את הדם.
בשר שבושל בלי שחתכו בצרירות לפי הרמ"א צריך שיהיה בחתיכת הבשר פי 60 מהצרירות ואם אין שצריך להיות בסיר פי 60 מהחתיכה, ולפי השו"ע צריך להיות בכל הסיר פי 60 מהצרירות.
בברכה
הרב חגי בר גיורא