• המניין

מנין עשרה לתפילה

הרב יצחק בן יוסף

כ"ט טבת תשע"ד
שאלה
שלום לרב שליט"א אספנו מנין להתפלל מנחה וחסר אחד מצאנו שנים וכלב, חוץ מכבודכם ביקשנו שאחד ישלים מנין והשני ישאר עם בע"ח אך הוא לא הסכים ואמר אשאר מהחלון ואשלים מנין בסוף לא הסכמנו כי הרב שהיה שם (הוא לא רב בית הכנסת, והוא אמר לשאול רב פוסק כי הוא לא מוכן לקחת אחריות) לא אישר להתפלל כך. מה כבוד הרב אומר הלכתית? תודה
תשובה
בנושא יש דעות בהלכה, לכתחילה בוודאי כדי להצטרף למניין צריכים כולם להיות באותו חדר. בשאלתך שהעשירי הסכים להיות שותף למניין מהחלון היה אפשר להתפלל במנין כשאין פתרון אחר. מקורות: ישכיל עבדי ח,יז. ילקו"י סימן צ הערה כט.