• השכמת הבוקר

תהילים ותפילה אישית ללא נטילת ידיים או מידי דמנקי

הרב יצחק בן יוסף

כ"ח טבת תשע"ד
שאלה
שלום וברכה! אדם שקם בבוקר או יצא מהשירותים או נגע במקומות המכוסים ולא נטל ידיו וגם לא ניקה אותם במידי דמנקי-האם מותר לו: א.להתפלל תפילה אישית מהלב במילותיו שלו? ב.להגיד פסוקי תהילים? תודה רבה ובשורות טובות!
תשובה
אסור להזכיר שם ה' או פסוקים . תפילה אישית נראה שמותר. הרחבת תשובה: מגמ' ברכות ט,ב נראה שמותר לברך טרם נטילת ידים שחרית שכתוב שמתעורר יאמר אלוקי נשמה כאשר שמע קול תרנגולת יאמר ברוך הנותן לשכוי ועוד ברכות . ואלו ברכות שמברכים קודם שנטל ידיו, אך תיקנו הגאונים לסדר את כול ברכות השחר לאחר נטילת ידים .