ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

כשרות במטבח של גויים | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ב שבט תשע"ד

כשרות במטבח של גויים


הרבנות הראשית לישראל

שאלה:
שלום רב,

אני עובד כיום בחו"ל במדינה בה אין קהילה יהודית מקומית או אפשרות לקנות אוכל כשר אך חלק גדול מהצוות אצלנו ישראלי והמקום בבעלות חברה ישראלית.
במקום עבודתי יש חדר אוכל בו כל הצוות אוכל, כל חומרי בגלם כשרים ומגיעים מישראל כולל בשר וכד’ אך כל צוות המטבח הינו גוי המפריד בין בשר לחלב, חיטוי ירקות וכד’. שאלתי היא האם מותר לאכול בחדר אוכל זה (אין לי כל כך אפשרות אחרת) מבחינת בישול גויים. מה לגבי אוכל שנאפה או בושל בתנור ולא ע"ג האש כגון עוף או תפוחי אדמה אפויים. ומה לגבי אכילת פת הנאפה במטבח זה. חשוב לי לציין שזה לא רלוונטי להיות שותף בהדלקת האש או עבודה אחרת במטבח.
ברור לי שהתשובה הינה בדיעבד
תודה רבה על תשובה מהירה

תשובה:
ב"ה
שלו-ם וברכה
בחוץ לארץ הקילו בפת נכרי. לגבי בישול אפשר לאכול מאכלים שאפשר לאכול גם בלי בישול. אולם אני מציע שתדליק נר שממנו ידליקו הטבחים. יש המקלים בבישול שלא נעשה באש גלויה או חום להט כגון בבישול בקיטור, מיקרוגל וכ'ו.
יש אפשרות גם להתקין גוף חימום קטן בתוך התנורים כדי שיהיה בישול ישראל.
בברכה
הרב חגי בר גיורא


השאלה "כשרות במטבח של גויים- המשך" נשאלה בהמשך לשאלה זו.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il