שאל את הרב

  • הלכה
  • פת, חלב, יין ובישולי גויים
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
שלום רב, אני עובד כיום בחו"ל במדינה בה אין קהילה יהודית מקומית או אפשרות לקנות אוכל כשר אך חלק גדול מהצוות אצלנו ישראלי והמקום בבעלות חברה ישראלית. במקום עבודתי יש חדר אוכל בו כל הצוות אוכל, כל חומרי בגלם כשרים ומגיעים מישראל כולל בשר וכד’ אך כל צוות המטבח הינו גוי המפריד בין בשר לחלב, חיטוי ירקות וכד’. שאלתי היא האם מותר לאכול בחדר אוכל זה (אין לי כל כך אפשרות אחרת) מבחינת בישול גויים. מה לגבי אוכל שנאפה או בושל בתנור ולא ע"ג האש כגון עוף או תפוחי אדמה אפויים. ומה לגבי אכילת פת הנאפה במטבח זה. חשוב לי לציין שזה לא רלוונטי להיות שותף בהדלקת האש או עבודה אחרת במטבח. ברור לי שהתשובה הינה בדיעבד תודה רבה על תשובה מהירה
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה בחוץ לארץ הקילו בפת נכרי. לגבי בישול אפשר לאכול מאכלים שאפשר לאכול גם בלי בישול. אולם אני מציע שתדליק נר שממנו ידליקו הטבחים. יש המקלים בבישול שלא נעשה באש גלויה או חום להט כגון בבישול בקיטור, מיקרוגל וכ'ו. יש אפשרות גם להתקין גוף חימום קטן בתוך התנורים כדי שיהיה בישול ישראל. בברכה הרב חגי בר גיורא
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il