ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

כשרות במטבח של גויים- המשך | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ב שבט תשע"ד

כשרות במטבח של גויים- המשך


הרבנות הראשית לישראל

שאלה:
תודה רבה על התשובה המהירה,
אך בהמשך לתשובת הרב אבקש לדעת מה לגבי חובת הפרשת חלה, או שניתן להפריש בדיעבד לאחר האפיה ללא ברכה בפת עכו"ם בחו"ל? ועוד הרב כתב שיש שהקלו בחימום שלא ע"י אש ממש בבישול גוי, האם תנור אפיה נכנס לתוך קולא זו?

תשובתך חשובה לי מאוד תודה רבה

השאלה נשאלה בהמשך לשאלה "כשרות במטבח של גויים"

תשובה:
ב"ה
שלו-ם וברכה
חיוב החלה מתחיל בזמן עשיית הבצק. אם הבצק שייך ליהודי חייבים להפריש אף שגוי עשה את הבצק. כמובן הפרשה בלי ברכה מ1.2 קילו קמח ועם ברכה 1.66 קמח ויש מחמירים רק מ2.5 קמח. אפשר להפריש גם אחר האפייה בתנאי שישימו בקופסה עוגות שיש להם שיעור של קמח המחייב הפרשה(בלי\עם ברכה). בתנור אפייה רגיל החימום שלו נעשה ע"י חוט להט ולכן יותר קשה להקל.
בברכה
הרב חייב בר גיורא

השאלה "הפרשת חלה לאחר אפיה " נשאלה בהמשך לשאלה זו.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il