- הלכה
- מגע ותערובת בין בשרי או חלבי לפרווה
חריף בבשר וחלב
שאלה
הלכה למעשה בבקשה. אשמח להרחבה כי אני נבוך מאוד
1- כל דין שבשלו חריף בסיר חלבי שנהפך החריף לחלבי.
האם כאשר טגנו בשמן זה לא חלבי? כי הטיגון מחליש את החריפות ואז אפילו אם שמו בבת אחת את חתיכות הבצל והשמן ,הבצל לא יהיה חלב כי השמן רותח ראשון לפני הבצל, ומספיק להחליש אותו?
ראיתי הרבה דעות בזה טוב טעם ודעת ג, א, קעט אוסר, וכן המהרש"ם ב, קפח אוסרים, אך ערוך השולחן כ מתיר, מביאו דרכי תשובה אות כ מביאו, או אולי כל אחד דיבר במציאות שונה?
2- כל בישול חריף בסיר בשרי [למשל] אז המים מחלישים את החריפות?
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
אפשר להקל רק בטיגון בשמן עמוק שאין מגע בין הבצל לסיר. רק כאשר הנוזל לא חריף אפשר להקל.
בברכה
הרב חגי בר גיורא
חלבי ובשרי
הרב בנימין במברגר | כ ניסן תשפ"ב

אכילת המבורגר טבעוני עם גבינה
הרב שמואל אריאל | כ"ט כסלו תשפ"ג

לאפות לחם ולאכול עם בשר
הרב יצחק בן יוסף | כ"ח שבט תשע"ג

דגים שהתבשלו במחבת בשרית
הרב יצחק בן יוסף | ג סיון תשע"ב
הרבנות הראשית לישראל
ההבדל בין כשרות רגילה למהדרין לעניין תרו"מ
ט מרחשון תשס"ד
הכשר רבנות - חלק?
ט"ז מרחשון תשס"ד
ג’לטין במוצרי חלב
י"ח מרחשון תשס"ד
בכשרות רגילה יש ג’לטין?
י"ח מרחשון תשס"ד

חגורה ורצועת שעון מעור ביום כיפור
הרה"ג יעקב אריאל | י"ב תשרי תשע"ז

לחם בסעודה מפסקת של יום הכיפורים
הרב שמואל אריאל | ז תשרי תשע"ו
טבילה בים בערב יום כיפור
הרב בנימין במברגר | ה תשרי תש"ע
נעלי ספורט ביום הכיפורים
הרב אליעזר מלמד | כ"ז אלול תשס"ד

יום הכפורים
הרב יצחק בן יוסף | ט תשרי תשפ"ד

אזכרה לנפטרת בשמחת תורה
הרב יצחק בן יוסף | ט תשרי תשפ"ד
לימודים בחול המועד
הרב דניאל קירש | ט תשרי תשפ"ד
