שאל את הרב

  • הלכה
  • מגע ותערובת בין בשרי או חלבי לפרווה

חריף בבשר וחלב

undefined

הרבנות הראשית לישראל

כ"ב שבט תשע"ד
שאלה
הלכה למעשה בבקשה. אשמח להרחבה כי אני נבוך מאוד 1- כל דין שבשלו חריף בסיר חלבי שנהפך החריף לחלבי. האם כאשר טגנו בשמן זה לא חלבי? כי הטיגון מחליש את החריפות ואז אפילו אם שמו בבת אחת את חתיכות הבצל והשמן ,הבצל לא יהיה חלב כי השמן רותח ראשון לפני הבצל, ומספיק להחליש אותו? ראיתי הרבה דעות בזה טוב טעם ודעת ג, א, קעט אוסר, וכן המהרש"ם ב, קפח אוסרים, אך ערוך השולחן כ מתיר, מביאו דרכי תשובה אות כ מביאו, או אולי כל אחד דיבר במציאות שונה? 2- כל בישול חריף בסיר בשרי [למשל] אז המים מחלישים את החריפות?
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה אפשר להקל רק בטיגון בשמן עמוק שאין מגע בין הבצל לסיר. רק כאשר הנוזל לא חריף אפשר להקל. בברכה הרב חגי בר גיורא
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il