• שבת ומועדים
  • ביטחון ופיקוח נפש

מה מותר לשוטר לעשות בשבת?

הרה"ג יעקב אריאל

ב אייר תשע"ד
שאלה
1. האם שוטר שקוראים לו לתפוס מוכרי סמים, מותר לו ליסוע ברכבו? האם זה פקוח נפש? 2. שהיה מקרה רצח ח"ו, וקוראים לו שיבוא למקום האירוע - האם זה פקוח נפש ,שמתיר לו ליסוע ברכבו?
תשובה
יש בהלכה פתרונות לשאלותיך אולם המשטרה לא ערוכה עדיין לצערנו לפעילות מסודרת ומערכתית עפ"י ההלכה כמו בצבא בשנים האחרונות התגייסו שוטרים בני תורה למשטרה במסגרת גוף הנקרא "מאמינים במשטרה" גוף זה מתמודד עם הבעיות שהעלית ואחרות בצורה מערכתית יש להם פתרונות מעשיים