• סוגי בגדים

ציצית צמר יקרה מדי

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ז תשרי תשס"ה
שאלה
ברשותי יש ציציות מבד רגיל וחשבתי לקנות ציציות מצמר. כשהגעתי לחנות התברר לי שהציציות הנ"ל עולות כפול מציציות רגילות ולכן לא קניתי. רציתי לדעת האם יש עניין לקנות בכל מחיר את הציציות הללו, או שעדיף שלא להוציא כ"כ הרבה כסף לשם כך?
תשובה
נחלקו הפוסקים בדין האם רק בגד שעשוי מבד צמר או מבד פשתן מחויב בציצית מהתורה או כל בד מחויב הציצית מהתורה. כיום אין להטיל ציצית על בד פשתן. ולכן מי שרוצה לקיים לכל הדעות מצות ציצית מהתורה קונה ציצית מצמר. אין זה חיוב אלא הידור. ובשאר הבדים יש דעה שמקיימים מצוה מהתורה ויש דעה שמקיימים מצוה מדרבנן.