• סוגי בגדים

ציצית חדשה

הרב אלישיב קפקה

י"ד אדר א' תשע"ו
שאלה
שלום רב 1.יש לי ציצית רשת האם זה נחשב מצווה כמו מצוות ציצית 2.יש ציצית חדשה שיוצרה במשכן התכלת ונקראת "קלית ציצית צמר". האם היא אכן נחשבת כציצית צמר רגילה לכל השיטות ומקיימים בה מצוות עשה דאורייתא? (חיפוש קצר בגוגל רושמים: משכן התכלת קלית ציצית צמר) 3. כמו כן רציתי לדעת מה דינה של "גופיית צמר" המיוצרת באותה חנות.
תשובה
בס"ד שלום רב, ראשית אומר שבכוונה איני עונה לשאלה ביחס ל'קלית ציצית צמר' שכן אינני רוצה להתייחס לכל מפעל שהוא. ציצית רשת: מעיון בפסקי האחרונים נראה שאין ללכת בציצית רשת. יש כמה בעיות שמנו האחרונים בבגד זה ואמנה חלק: 1. יש ספק ביחס לבגד העשוי מניילון שמקורו בנפט האם הוא חייב בציצית או שמא פטור כבגד עור. 2. על הצד שהוא חייב בציצית, יש סוגי רשתות העשויים ביציקה ולא באריגה, דבר המפקיע את הבגד מהמצווה. 3. כיון שהגוף נראה דרך הבגד ממילא אין לו שם בגד ולא חייב בציצית. למעשה האחרונים מכריעים שבגד זה חייב בציצית מספק אך אין לברך עליו, על כן אמרתי שעדיף שלא ללכת בציצית רשת, זה ודאי לא מצוות ציצית כראוי. גופיית ציצית: אם החיבור בין הצדדים הוא חלש כמו כפתור אז מותר, אך אם הוא חזק אז הבגד אינו טוב כציצית. בברכה, הרב אלישיב קפקה