- הלכה
- כלים והכשרתם
דין רשת של מנגל
שאלה
היום הגיע לבית ספרי רב מישיבה שבא לדבר על כשרות ואחד הדברים שאמר הוא שכאשר צולים כבד צריך לאחר מכן לזרוק את הרשת כיוון שהדם מהכבד מטריף אותה. האם זה נכון? ואם כן איך אני יכול לסמוך על מסעדה שתחליף כל הזמן רשת ???
תשובה
ב"ה
שלו-ם וברכה
אפשר לכתחילה להשתמש ברשת רק לבשר לא מוכשר כגון ללב וכבד ולא לבשר מוכשר.
בברכה
הרב חגי בר-גיורא
הלכות הכשרת כבד
צליית כבד על גריל גז רשת יצוקה
הרב חיים שריבר | י ניסן תשע"ו

הכשרת כלי פורצלן
הרב שלום אילוז | י"ט סיון תשס"ז
שטיפת כלים
הרבנות הראשית לישראל | כ"ט אב תשפ"ב
שטיפת כלים חלביים בסקוץ’ בשרי
הרב בנימין במברגר | כ"ט תמוז תשפ"ב
הרבנות הראשית לישראל
בכל הכשרויות מקפידים על ירקות ללא תולעים?
י"ח מרחשון תשס"ד
כשרויות רגילות ולמהדרין
י"ד מרחשון תשס"ד
ליקרים ומשקאות חריפים תוצרת חוץ
כ"ח אלול תשס"ג
מה פירוש 'באישור הרבנות'?
י"ב תשרי תשס"ד

ברכה על נטיעת עצי פרי
מכון התורה והארץ | כ"ב אב תשס"ז

דיני "חזקת בשרי"
הרב שמואל אריאל | ח אב תשע"ח

שובבי"ם - לצום בט"ו בשבט?
הרב יצחק בן יוסף | י"ג טבת תשע"ח

מה מברכים על ברקים ורעמים
הרב יצחק בן יוסף | י מרחשון תשע"ג

גניבה וגזילה
הרב יהודה אודסר | י"ד שבט תשפ"ג

האם תורה שבעל פה היא המשנה? - המשך
הרב שמואל אריאל | י"ד שבט תשפ"ג

למה דתיים לאומיים מתחתנים מוקדם?
הרב אליקים לבנון | י"ד שבט תשפ"ג
