• כלאים

כלאיים בעצי סרק ותבלינים

מכון התורה והארץ

כ סיון תשע"ד
שאלה
משתלה ידועה בארץ פיתחה עץ שנקרא ’עץ הבזיל’, בעצם מדובר בבזילקום שהרכיבו אותו על גבי כנה (כתוצאה מכך הוא בעל יציבות ויבול גדול יותר). הוא נראה כעץ ננסי שמחזיק מעמד כמה וכמה שנים. האם קיים איסור כלאים בשתיל זה? האם מותר לגדלו (לאחר הרבה זמן מהרכבה)? באותו עניין של כלאיים - האם מותר לקנות ולגדל עץ לימון שמורכב על חושחש?
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' א. מדובר בבזיל על בזיל אין שם כלאים. ממילא אין כל חשש כלאים בצמח. ב. יש כאן ספק מינו שהחזו"א הקל כאשר גוי עושה את ההרכבה ואת הנטיעה עצמה. לכתחילה בודאי כדאי לא להתעסק עם עץ כזה. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון