ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

האם אבקת מרק מיועדת לטעם? | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ד סיון תשע"ד

האם אבקת מרק מיועדת לטעם?


הרבנות הראשית לישראל

שאלה:
שלום לכבוד הרב,
אבקת מרק בשרית שהשתמשו בה בטעות לתבשיל חלבי, האם בטל בשישים או שכיוון שזה עביד לטעמא אפילו בשישים לא בטל?
(ואולי רק האבקה נחשבת לנותנת טעם ולא הבשר שבה, כלומר אף אם מורגש הטעם של האבקה עדיין יהיה מותר כי לא מורגש טעם הבשר).
אשמח אם כבוד הרב יוכל לציין מקור לתשובה, תודה רבה.

תשובה:
ב"ה
שלו-ם וברכה
אם יש פי שישים חלב כנגד השומן הבשרי - התערובת מותרת. כי נפסק ברמ"א(יורה דעה צח, ח):" אבל אם נותן טעם באותה קדירה והוא אסור מצד אפילו באלף לא בטיל כל זמן שמרגישין טעמו...". ומבאר הטורי זהב(יא):"...בשלמא שומן בשר לתוך מאכל חלב שפיר בטל בשישים כיון שאין האיסור מצד עצמו רק מצד התערובת וכיון שאין שישים אין כאן תערובת...".
בברכה
הרב חגי בר גיורא

השאלה "לימון לא מתוקן אוסר את התבשיל?" נשאלה בהמשך לשאלה זו.
השאלה "המשך השאלה לגבי אבקת מרק" נשאלה בהמשך לשאלה זו.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il