ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
שאל את הרב הלכה מגע ותערובת בין בשרי לחלבי

האם אבקת מרק מיועדת לטעם?

שאלה
שלום לכבוד הרב, אבקת מרק בשרית שהשתמשו בה בטעות לתבשיל חלבי, האם בטל בשישים או שכיוון שזה עביד לטעמא אפילו בשישים לא בטל? (ואולי רק האבקה נחשבת לנותנת טעם ולא הבשר שבה, כלומר אף אם מורגש הטעם של האבקה עדיין יהיה מותר כי לא מורגש טעם הבשר). אשמח אם כבוד הרב יוכל לציין מקור לתשובה, תודה רבה.
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה אם יש פי שישים חלב כנגד השומן הבשרי - התערובת מותרת. כי נפסק ברמ"א(יורה דעה צח, ח):" אבל אם נותן טעם באותה קדירה והוא אסור מצד אפילו באלף לא בטיל כל זמן שמרגישין טעמו...". ומבאר הטורי זהב(יא):"...בשלמא שומן בשר לתוך מאכל חלב שפיר בטל בשישים כיון שאין האיסור מצד עצמו רק מצד התערובת וכיון שאין שישים אין כאן תערובת...". בברכה הרב חגי בר גיורא
עוד בנושא מגע ותערובת בין בשרי לחלבי

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. לחץ כאן להעברת שאלתך לרב.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il