• יום החתונה

קביעת חתונה ביום צום גדליה

הרבנות הראשית לישראל

ה תמוז תשע"ד
שאלה
שלום כבוד הרב, שקבעתי חתונה עם בחירת ליבי בתאריך ד’ בתשרי תשע"ה שזה 28.9.14 וזהו יום צום גדליה. רציתי לדעת אם זה תאריך שאפשר להתחתן או שיש איסור מהתורה? ומה הדינים לגבי אורחים שצמים? ולמתי אני קובע שבת חתן? אני חצי אשכנזי (מצד האב) וחצי ספרדי (מצד האם) אך כל חיי גדלתי בצד הספרדי כולל סגנון תפילה\ אורח חיים\ סדר הנחת תפילין וכו’ אודה אם תענה לי על השאלות הללו... תודה מראש
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה במנהגים הולכים אחר מנהגי האבא. לכן שבת חתן בשבת אחר ראש השנה. את החופה תעשו במוצאי הצום. מזל טוב בברכה הרב חגי בר-גיורא