ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
שאל את הרב הלכה שחיטה והכשרת בשר

כבד שטוגן ללא צליה

938
שאלה
הורי מנהלים אורח חיים מסורתי. באחת הפעמים שהתארחנו אצלם ראיתי את אימי מטגנת כבד לא צלוי במחבת. מחמת החשש שהכבד אסור באכילה נמנעתי לאוכלו, הדבר גרם לאימי צער רב ופגע בה מאד. שאלתי היא האם בדיעבד היה מותר לאכול את הכבד ומה דין המחבת שהכבד טוגן בו?
תשובה
אין לאכול כבד אלא לאחר צלייתו משום שריבוי הדם שבו לא מאפשר להכשירו במליחה. אך לאחר מעשה אם בישלו כבד בסיר ללא צליה, כתב השו"ע (יורה דעה סימן עג סעיף א) שהכבד מותר משום שריבוי הדם שבו מונע ממנו מלבלוע את הדם הנפלט בבישול, אמנם הירקות או בשר אחר שבושל עימו אסורים באכילה מחמת שבלעו את דמו, כמו כן הכלי שבו בושל הכבד צריך הכשר כדין. בשו"ע מובאת דעה נוספת האוסרת את הכבד באכילה אם בושל ונראה שכך המנהג , אך להלכה בדיעבד בשעת הצורך אפשר להקל כדעה הראשונה וכן פסק בספר ילקוט יוסף סימן עג סעיף ד אמנם דעת הרמ"א לאסור את הכבד גם בדיעבד. הרב מיכאל יומטוביאן
עוד בנושא שחיטה והכשרת בשר

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. לחץ כאן להעברת שאלתך לרב.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il