• משיח

ביאת ימות המשיח

הרב יצחק גרינבלט

כ"ג תמוז תשע"ד
שאלה
שלום וברכה כבוד הרב. ישלי בעיה גדולה!! רק בבקשה אל תכעס עליי!! אני נורא מפחדת מהמשיח!! אני מפחדת ממה שיקרה כשהוא יבוא בעזרת ה׳. אני מפחדת שאני ובני משפחתי לא נזכה לזה... אני כל היום חושבת על זה וכבר הגעתי למצב נוראי שאני לא רוצה שהמשיח יבוא!! אני כותבת לך את זה בבכי גדול!! מה? איך מישהו מעם ישראל לא רוצה שהמשיח יבוא? אני כל הזמן מנסה לקבל על עצמי עוד ועוד דברים אבל אני כבר לא עומדת בעומס ?? (חשוב לי לציין שאני ובני משפחתי חרדים שומרי תורה ומצוות) אך לפעמים הרב, לכל אחד יש שאלות על מה?, איך? וכדומה... אני נורא מפחדת שבגלל השאלות הללו אני לא אזכה ?? אני כבר מותשת ממחשבות!! ועכשיו עוד אני בכלל בלחץ היסטרי!! עברה ידיעה שבא לרב קנייבסקי איש הרוצה להוציא ספר על תשעה באב השנה וביקש שהרב יחתום לו בספרו, ואז הרב אמר לו שאין לו למה להוציא את הספר כי עד תשעה באב השנה יבוא המשיח!! הרב תבין, אני מרגישה שאני לא מוכנה לזה!! אני מפחדת!! מה יהיה כשיבוא המשיח?האם כבוד הרב יכול בבקשה להסביר לי את התהליך? אני מתחננת!!! מצבי קשה ביותר!!! אם הרב יכול לענות לי תשובה בהקדם האפשרי זה יעזור לי מאוד. תודה רבה ומחילה שגזלתי מזמנך היקר.
תשובה
בס"ד שלום לך. קראתי את מכתבך ומאוד הבנתי אותך. שאלתך מאוד טובה ובהחלט לא מהווה מקור וסיבה לצחוק, אלא להערכה על הכנות ועל הרצון האמיתי להתמודד עם דברים חשובים כל כך. פעמים רבות אנו מגיבים באופנים שונים לפי מה שהמציאות מצטיירת לנו. במחשבות שלנו על העתיד אין לנו אפשרות אלא לנסות לתרגם לפי מה שלמדנו, או שמענו בעבר, ועל פי זה פועל הדמיון שלנו להשלים את החלקים החסרים בתמונה שאנו מנסים לצייר לעצמנו. חשוב לדעת שפעמים רבות התמונה שיצרנו לעצמנו ממש לא נכונה, והיא גורמת לנו לתחושות לא טובות. הבסיס לכל הקשר שלנו עם ה' יתברך הוא שה' יתברך אוהב אותנו אהבה עצומה. וכל מה שה' עושה לנו הכל לטובה. הכל הוא חסד של ה' אלנו. פעמים שאנו לא יודעים לראות זאת, ואנו צריכים ללמוד כדי להגיע למבט כזה, אך חשוב לעבוד על כך ולהתרגל לחיות כך. המצב שבו את נמצאת מגלה לנו עד כמה חשוב שתחזקי בתוכך את הראיה הזו. הדבר הנפלא ביותר הוא שיבוא המשיח. בבואו יסולקו כל הצרות בעם ישראל, ותהיה שמחה עצומה. כל השנים התגעגענו להגיע לשלב הזה, כל הזמן חלמנו עליו, וזו פסגה שאנו מחפשים אותה. היחס שלך למצב הנפלא ביותר, בחרדה כזו נובע ככל הנראה מעבר שבו ציירו לך את השלב הזה באופן לא קל ולא נעים והוא גרם לך לחרדות. פעמים שיש אנשים שמאמינים שעל ידי לחצים ופחדים אפשר לגרום לאדם להתקדם, אך חשוב לדעת שאף שלפעמים זה עוזר לחלק מהאנשים, יש לא מעט שהדברים האלו מרחיקים אותם ואף פוגעים בכל עבודת ה' שלהם. לכן, חשוב כל הזמן להתרגל לחיות במחשבה שה' טוב ומיטיב, שהרי בשביל זה הוא יתברך ברא את העולם, וממילא הוא יתברך רוצה את הטוב שלנו. חשוב להתרגל לחשוב כך, לחפש בכל מה שאנו עושים את הראיה הזו, ולהתרגל, להפוך את הראיה הזו להיות ממש הטבע שלנו. אנו תפילה שלא יהיה תשעה באב, אנו תפילה לה' שנזכה לכל הברכות שה' רוצה לתת לנו, ונזכה לגאולה שלמה במהרה בימנו אמן. בברכה הרב יצחק גרינבלט.