• תורה, מחשבה ומוסר
  • עולם הבא ותחיית המתים

ביאת ימות המשיח

הרב יצחק גרינבלט

כ"ו תמוז תשע"ד
שאלה
כבוד הרב תודה רבה על תשובתך המופלאה!! אבל עדיין החשש הזה של מה יקרה אם... ואני מרגישה צורך עז להגיד לרב שדווקא הוריי תמיד הדריכו בי את דרך ה׳ מתוך אהבה. שה׳ הוא מי שהכי אוהב אותנו בעולם וכו׳... אבל... מה יקרה אם אני או מישהו ממשפחתי לא יזכה, אני לא אעמוד בזה!! אני מחוברת אל המשפחה שלי כל כך עד שכבר הלכתי לפסיכולוגית. אני מרגישה שאני לא רוצה שהוא יבוא, בגלל כל התהליך שיקרה לפני שהוא יבוא - מלחמת גוג ומגוג, שחלק יזכו וחלק לא... מה אני אעשה? האם הרב יוכל להסביר לי בבקשה מה יהיה? איך הוא יבוא? מה יהיה בארץ אז? מי יזכו? מה יהיה שונה? מה יהיה אחרי ביאת המשיח, כלומר החיים ממשיכים כרגיל? אני בסך הכול ילדה בת 14.5 עם שאלות של אנשים בני 80!!! אני מרגישה שאני עוד שניה קורסת!! אני לא רוצה שהוא יבוא ואני כל יום בוכה לה׳ שישנה בי את המחשבה הזאת... אז אני שואלת אם כבוד הרב יוכל בבקשה להסביר לי מה יהיה אז שיגרום לי כל כך להשתוקק למשיח כמו שכולם משתוקקים לו. הרב אני מודה לך מעומק הלב על תשובתך המובנת, מרגיעה וזריזה שמסרת לי. אודה לך שוב אם תחזיר לי תשובה שוב מהר מאוד!! תודה רבה!! מי יתן ותדע רק טוב כל ימי חייך!! אמן!!
תשובה
ב"ה שלום לך. מאוד שמחתי שתשובתי הגיע אלייך, ושנהנית ממנה. יחד עם זאת, דעי לך, שאני מאוד מבין אותך. מאוד טבעי שהאנשים שאנו מרגישים קשורים אליהם, שאנו רוצים שהם יהיו איתנו ושיהיה להם באמת טוב. ואי אפשר להתעלם מתחושות אלו. יחד עם זאת, חשוב שהתחושות האלו לא יחרגו מהדברים מהרמה הרגילה והטבעית, ולא יגיעו להשתלט על האדם. חשוב מאוד שאדם יעבוד על עצמו לחיות בשמחה, לראות את הדברים החיוביים ולחיות אותם כל הזמן. בוא המשיח זה הדבר הנפלא ביותר, וככל שנלמד לחיות את הטוב, כך החיים שלנו יהיו יותר שמחים ויותר מלאים בטוב. יש דברים שחשוב לנסות כמה שפחות לחשוב עליהם, פחות להתמקד בהם, וכך הם עוברים יותר בקלות ופחות גורמים לנו לשקוע בהם. אך ברצוני להוסיף עוד נקודה אחת. יש אנשים שמאמינים שהדברים הלא טובים יתנו להם ולאחרים כוחות להתקדם. כגון, הדיבורים על מלחמת גוג ומגוג יתנו לאנשים כח לתקן, ושאיפות להיות יותר מתוקנים ושלמים. אבל לרוב רובם של האנשים הדברים האלו רק מחלישים אותם, וחשוב שהם ילמדו להסתכל על מלחמת גוג ומגוג בדרך אחרת. אחד מגדולי הדור הקודם היה הרב מנחם מנדל כשר. הוא כתב ספר מאוד מיוחד וחשוב בשם "התקופה הגדולה" ובו הוא מרחיב את הדיון בנושא מלחמת גוג ומגוג, ופותח לנו שערים חדשים להסתכל אחרת על המלחמה הזו. בספרו הוא מבין דעות רבות האומרות שמלחמת גוג ומגוג כבר הייתה. יש האומרים שזו מלחמת העולם שהייתה ויש דעות אחרות, אך לא ברור כלל שמלחמת גוג ומגוג תהיה. הסבר נוסף אומר שהואיל ומלחמת גוג ומגוג הייתה אמורה להיות מאוד גדולה וקשה, הקדוש ברוך הוא ריחם עלינו ופרר את ההר הגדול הזה, את הצרה הגדולה הזו לצרות שונות ורבות. כל הצרות שעם ישראל עבר ועובר בעצם מחליפים את מלחמת גוג ומגוג, כך שאין סיבה לשינוי גדול בעקבות גוג ומגוג. הסבר אחר לגמרי הוא של רבי צדוק הכהן מלובלין, שבא לומר שהמלחמה הזו המתוארת בנביא היא רק משל למלחמה רוחנית, מלחמת דעות שקיימת בעולם ובעם ישראל. לסיכום, חבל לשקוע במחשבות, כדאי לעסוק במעשים, לשאול את עצמנו מה אנו עשינו ועושים למען עם ישראל, כיצד אנו זוכים להיות שותפים בתהליך הגאולה של עם ישראל ועוד. ככל שאנו נהיה יותר חיים של יצירה ושל מעשים גדולים, כך נזכה לחיים טובים ושלמים הרבה יותר. היי חזקה ונסי לשנות כיוון במחשבות שלך. בברכה הרב יצחק גרינבלט.