• יום החתונה

דחיית תאריך חתונה

הרבנות הראשית לישראל

כ"ח תמוז תשע"ד
שאלה
בוקר אור כבוד הרב , אנחנו זוג שאמור להתחתן בימים הקרובים , המצב הביטחוני מדאיג אותנו מאוד ומעורר בנו חרדות באשר לכיצד יתקיים האירוע , חייבת לציין שבגן שבו סגרנו , אין איזור מוגן , בנוסף הזמנו כבר לחתונה כמות גדולה של משפחה וחברים מעל לכמות שפיקוד העורף מאשר , אנחנו מאמינים ומתפללים שהכל יגמר בימים הקרובים אך השאלה במידה ולא זה נחשב לפיקוח נפש? אפשרי לדחות?
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה מזל טוב תזכו בעזרת השם לבנות את בתכם בזמן שקבעתם ושתשרה השכינה אהבה ואחווה ורעות. העצה שלי שלא תשנו את הזמן. ואם ה' לא ישנה את המצב תעשו חתונה מצומצמת במקום אחר. בעזרת השם תהיה לכם שמחה בכל מצב הכל לטובה. בברכה הרב חגי בר גיורא