• אכילה מחוץ לבית

נסיעה וכשרות בחו"ל

הרבנות הראשית לישראל

ח אלול תשע"ד
שאלה
כבוד הרב, שלום. בשבוע הקרוב אני מתכנן נסיעה לברצלונה למשך שבוע, ואני מעוניין שהחופשה תהיה כמה שיותר כשרה ומסודרת, ולכן יש לי מספר שאלות שאני מקווה שהרב יוכל לעזור לי ולהמליץ לי: 1. אילו סוגי מאכלים אני יכול לאכול בברצלונה מבלי שיהיה בהם חשש לכשרות? 2. מבחינת תפילות, גם של יום שבת, האם יש צורך להקפיד על משהו ספציפי או שהדברים נעשים כרגיל ובזמנים הדומים לישראל (כמובן לפי השעון והזמנים המקומיים)? 3. האם מותר לי לאכול במסעדות סלטים, חביתות וכולי? 4. באילו יין וחלה אני יכול להשתמש בקידוש של ליל שבת? של כאלו שהבאתי מהארץ בלבד או ישנה אפשרות להשתמש בדברים מקומיים? 5. מה אוכל לעשות בשבת אם דלת החדר במלון שלי נפתחת על ידי כרטיס מגנטי-חשמלי ולא על ידי מפתח רגיל? תודה רבה על תשובתך.
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה תפנה לרבנות המקומית או לבית חב"ד ותוכל לקבל פרטים על כשרות ובית כנסת וכו'. בית חב"ד Rabbi David Libersohn Centro de Estudios Judaicos Jabad Lubavitch Barcelona john gumper 27 ,Les Corts Tel: 34 93 410 06 85 http://www.jabadbarcelona.org/ ------------------------------------------------------------------------------------------ הרבנות הראשית ברצלונה-הרב מאיר בר חן Comunidad Israelita de Barcelona calle avenir 24,barcelona CIB Tel: +34-932-008-513 http://www.cibonline.org/ אין לאכול במסעדות רק פירות וירקות שלמים כי אי אפשר לדעת מה חתכו בסכין לפני שחתכו את הירקות וגם קיים איסור בישול\טיגון הנעשה ע"י גוי. יש לוודא מראש שקיימת אפשרות לפתוח את הדלת במלון בפתח רגיל. קיימות בעיות נוספות כגון: קיום האור בחדר בזמן סגירת הדלת, הדלקת האור במסדרון בזמן שעוברים בו פתיחת דלת המלון חשמלית. תתיעץ מראש עם הרב מאיר בר חן או עם בית חב"ד. בהצלחה תחזור לחיים ולשלו-ם הרב חגי בר גיורא