• שאלות נוספות

השלשת גט

הרבנות הראשית לישראל

ט"ז אלול תשע"ד
שאלה
שלום לכבוד הרב, לאחרונה למדתי על מושג הנקרא "השלשת גט". האם יש שימוש בהשלשת גט כיום? לא יצא לי להיתקל בכזה דבר, אם כלל לא משתמשים בכך, מדוע? והרי זה רעיון מצויין למנוע את תופעת סרבנות הגט.
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה כבר מוזכר בגמרא "דאמר רבי שמואל בר נחמני אמר רבי יונתן: כל היוצא למלחמת בית דוד כותב גט כריתות לאשתו" (בבלי, מסכת שבת, דף נ"ו, עמוד א). הסיבה שלא משלשים גט מראש היא: א) כדי לחזק את המחויבות לנשואים. ב) לא לגרום גרושים פזיזים בשעת רוגז. ג) על מנת למנוע טעויות שהאשה תחשוב שהיא מותרת ובאמת היא לא התגרשה. בברכה הרב חגי בר גיורא