עתודה או ישיבה?

הרב יעקב כהן

ה תשרי תשע"ה
שאלה
שלום ! תלמיד בכיתה י"א שהתחיל לצבור קורסים בהנדסת חשמל וכך גם בכיתה י"ב, האם כדאי לסיים את התואר, לעשות עתודה עם אפשרות ללמוד בישיבה תוך כדי הצבא (חצי יום צבא וחצי ישיבה) , או לעשות מסלול הסדר .? כמו כן לאחר העבודה בעז"ה ילמד בישיבה (בערך חצי יום עבודה ,חצי ישיבה ) תודה רבה
תשובה
שלום וברכה, אקדים כי איני מכיר את התלמיד באופן אישי, ובדרך כלל אין תחליף מהתייעצות בעל פה. בכל זאת, כיון שהשאלה נשאלה, אכתוב את התשובה העקרונית. תלמיד בכיתה י"א - כל חייו לפניו. חשוב מאוד לבנות באופן הטוב ביותר את הקומה התורנית והאמונית, ומתוך כך לבחור את המשך הדרך ולבנות אותה. קומה תורנית זו מעניקה איכות לכל המשך החיים, בכל דבר שאדם יעשה, בעוד שבניית קומה זו בשילוב עם בניית קומות נוספות מזיק לשתי הקומות - בדיוק כמו שבבניין מגורים בונים תחילה את היסודות... לדעתי אין כל סיבה להילחץ בסיום התואר ולכן המלצתי החמה היא להתמלא בתורה ובאמונה. כל זאת בכפוף למשפט הראשון שפתחתי בו. הרבה הצלחה בכל המשך הדרך ושנה טובה!