שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • שימוש בפלטה
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
שלום לכבוד הרב, אתמול שמעתי הלכה לגבי חימום מאכלים על גבי פלטה בשבת. הבנתי שלפי שיטת הרב עובדיה אם הרוטב זה הטפל וזה מעט - אין בעיה של חימום אוכל. עם רובו רוטב - יש אפשרות לחמם רק ע"י כך ששמים את המאכל על הפלטה כשהיא כבויה ואז זה מותר. אצלנו בבית הפלטה דלוקה כל השבת בגלל החמין (שצריך כל הלילה להיום על הפלטה) אז לשים את המאכל על הפלטה לפני שהפלטה נדלקת לא רלוונטי אצלנו. אז מה שנשאר לי זה בעצם לחלק את המאכלים שלי אם רובם רוטב או שלא, כאן אני צריך עזרה כי אני לא יודע מה נחשב רובו רוטב ומה לא. 3 דוגמאות אקטואליות אליי: 1) 3 - 4 חתיכות עוף בסיר עם קצת רוטב 2) חומוס גרגרים ברוטב אדום שיש המון רוטב בסיר.. 3) סלט מטבוחה, האם זה נחשב לרוטב? הוא גם נוזלי וגם יש חתיכות קטנות של עגבניות אשמח לדעת מה עליי לעשות, איפה להקל ואיפה להחמיר. ניסיתי לחפש תשובות ברחבי האינטנט אבל זה רק עשה לי יותר בלאגן בראש.. תודה רבה לכבוד הרב! אתה ממש מציל אותי
תשובה
1-2 רוב יבש הוא לפי הנראה לעין בלי ספק . 3. סלט מטבוחה נחשב נוזל - וכך יחשב כול מה שניתן למזיגה . אך לרב עובדיה זצ"ל יש קולא נוספת והיא : להניח דבר לח שהתבשל טרם השבת כגון מרק נוזלי על הפלטה על מנת לחממה מעט ולהורידה טרם הגעת החום של המרק ליד סולדת ,ולא חוששים לשמא ישכח ויתבשל . כי נחשב ספק ספיקא ספק 1. שמא הלכה כהרמב"ם שאין בישול אחר בישול בלח. ספק שני - שמא ישכח. (לוית חן נא) ה' יצליח דרכך
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il