• חופה וקידושין

קידושין בטבעת משובצת

כולל דיינות פסגות

ט שבט תשע"ה
שאלה
שלום וברכה, רציתי לדעת האם ניתן לקדש בטבעת משובצת אבן/אבנים כאשר: 1. הכלה יודעת את שוויה המדויק של הטבעת. 2. הכלה הביעה דעתה להתקדש בסוג זה של טבעת וחשוב לכלה שהטבעת תהיה משובצת. 3. החתן והכלה הולכים יחדיו לקנות את הטבעת (ושוב, הכלה יודעת את שוויה). 4. החתן משלם על הטבעת במקום והכלה רואה את התשלום. ידוע לי שישנו מקור הלכתי המתיר עניין זה (הנישואין כהלכתם א, ריד). האם ניתן לסמוך על מקור זה? תודה רבה.
תשובה
מעיקר הדין ודאי אפשר,למעשה יש לומר זאת מראש לרב שמסדר את הקידושין. בברכה הרב נריה אברהמי