• שאלות כלליות

קנית יין או מוצר אלכהולי כשר מהדרין בחנות ללא תעודה

הרבנות הראשית לישראל

כ שבט תשע"ה
שאלה
שלום וברכה, בשכונתינו אין חנות כשרה ליין. ויש יין בכשרות מהודרת הנמצא בחנות אשר מחזיקה מוצרים כשרים (אך לא בהכרח). היין כמובן חתום כדבעי ובבקבוק סגור ואטום. האם משום מראית עין מותר להיכנס לחנות ולקנות את היין? האם מותר לקנות שם את היין בכשרות מהודרת? האם מותר להסתכל בין ביינות בחנות ולבדוק אם יש יינות אחרים כשרים ומתאימים? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה אם זה יכול להטעות אנשים אסור לקנות שם. בברכה הרב חגי בר גיורא