• בגינה ובשדה

שמיטה

מכון התורה והארץ

כ שבט תשע"ה
שאלה
שלום לרב! לפני כחודשיים עברתי דירה עם ההורים לבית עם גינה קטנה 2*2 שבה עץ מאכל אחד...שאלתי היא האם בקניין הרגיל של הבית גם הגינה והעץ מאכל עבר לבעלות הוריי? ושאלה שניה כיצד אוכל להשתתף עמהם במצוות "ושבתה הארץ" האם לקנות מהם חלק מהגינה או משהו כזה? תודה מראש!
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' א. צריך לראות את החוזה. בד"כ הקונה בית קונה גם את החצר, אבל אם יש תנאים מיוחדים יש לבדוק בחוזה עצמו. ב. אין צורך לקנות את החצר מההורים, אי"ה כשיהיה לך בית וגינה תוכל לקיים מצוות ושבתה הארץ, אבל כעת הגינה שייכת להורים והם מקיימים את המצווה. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ