ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

כשרות לפסח | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י"ח ניסן תשע"ה

כשרות לפסח


הרבנות הראשית לישראל

שאלה:
שלום כבוד הרב.

שמעתי פעם שהוופלים הרגילים המיוצרים כל השנה אינם חמץ בפסח כיון שאין הבצק מספיק להחמיץ וממילא אין צורך לייצר וופלים מקמח תפוחי אדמה. האם זה נכון? ומה בנוגע לעוד הרבה חטיפים "חמץ" - אני מעריך שהרבה מהם וודאי נעשים במהירות שאין הבצק מספיק להחמיץ.
האם יש כאן מקום להיתר?

תודה,
נתנאל

תשובה:
ב"ה
שלו-ם וברכה
הכל חמץ. היות ולא מנקים את קו הייצור כל 18 דקות ונשארות שאריות של בצק שמחמיצות וגם הרבה פעמים עוצרים את קוו הייצור בגלל הפסקה או תקלות ולא מנקים אחר כך.
חג שמח
הרב חגי בר גיורא


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il