• ריבית, השקעות ובנקים

ריבית בהשקעה בשוק המט"ח

כולל דיינות פסגות

ח תמוז תשע"ה
שאלה
שלום לכבוד הרבנים , הוצעה לי השקעה מחברה בתחום המט"ח , ההצעה - רווחים קבועים תמורת השקעה שמגיע מעמלות. במסחר המט"ח- הסוחרים הגדולים מרוויחים מהעמלות שמשלמים הקונים/המוכרים דרכם ולכן הם מרוויחים בכל מצב (שוק עולה-שוק יורד) כמו בתי ההשקעות שמוכרים מניות וכד’. אותה חברה רוצה להגיע לנפח מסחר עצום והרווח יתבסס על העמלות ולא על רווחים מהמסחר. האם יש כאן שאלה של ריבית? לכאורה יש כאן שותפות, המשקיעים מביאים כסף והחברה סוחרת איתו ומתחלקים ברווחים.
תשובה
שלום וברכה, בהבהרת יפה שעסק זה הוא רחוק מהפסד,המדד ההלכתי הוא: האם בהשקעה אתה שותף בין ברווחים בין בהפסדים- אז ההשקעה מותרת. אולם אם אתה שותף רק ברווחים ללא שותפות בהפסדים זו הלוואה ויש צורך לעשות היתר עסקה. בברכה הרב דניאל לונצר