• כל השאלות

האם חייבים לבדוק דובדבנים ופטל?

מכון התורה והארץ

ח סיון תשע"ה
שאלה
שלום וברכה, קניתי פטל ודובדבנים בחנות שהם כמובן כשרים (הכשר רבנות, היתר מכירה). הן הפטל והן הדובדבנים כשרים. הפטל נמצא במקרר והדובדבנים על המדף. מבחינת המזיקים - האם רצוי ונדרש לחצות כל פטל ודובדבן ולבדוק שאין בו מזיקים או שניתן לסמוך על הכשרות? האם חציה של הפרי היא הנהגה טובה או חומרה בעלמא? וכן רציתי לשאול אודות תות עץ טרי וגוג’י ברי מיובש וכן דובדבן יהודים מיובש (שניהם בכשרות רבנות). ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' הכשר הרבנות איננו על חרקים (אלא א"כ צויין במיוחד). על כן עליך לדאוג לנקוי הפירות מחרקים לבד. בייחוד בפתל שהחרקים נמצאים בין הגרגירים קשה מאד לנקות, אבל דובדבנים צריכים שטיפה חצונית וקל לנקותם. תות עץ מאד קשה בבדיקה אבל אפשרי. ואילו הגוג'י ברי אפשר לנקות בהשרייה במים פושרים. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ