ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
שאל את הרב הלכה בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין

בצל חלבי בסיר בשרי

שאלה
אני אשכנזי וחתכתי בצל ושום בסכין חלבית (בת יומה!) על קרש חיתוך בשרי. אח"כ טיגנתי את הבצל ואת השום בסיר בשרי (לא בן יומו). אשמח לדעת: 1. מה דין הסכין (בת יומה) והקרש? 2. האם הסיר הבשרי (לא בן יומו) צריך הגעלה? 3. מה דין הבצל והשום המטוגנים?
תשובה
בע"ה לשואל שלום. כתבת שהסכין הינה חלבית בת יומה. על כן התשובה נכתבת מתוך הבנה שאכן הסכין באה ביממה האחרונה במגע עם חלב חם בשיעור "יד סולדת" שהיה נמצא בתוך כלי ראשון. כמו כן התשובה נכתבת מתוך הבנה שהקרש והסיר הבשרי היו נקיים לחלוטין. אם זה אינו המצב, אנא שלח שאלה חדשה בהתאם. א) הסכין נשארה חלבית, והקרש נשאר בשרי. ב) אכן הסיר הבשרי צריך הגעלה. ג) הבצל והשום מוגדרים "חלביים" והינם מותרים באכילה. בברכה, הרב עודד מילר
עוד בנושא בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. לחץ כאן להעברת שאלתך לרב.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il