ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

בצל חלבי בסיר בשרי | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י"ד תמוז תשע"ה

בצל חלבי בסיר בשרי


כולל הלכה בית אל

שאלה:
אני אשכנזי וחתכתי בצל ושום בסכין חלבית (בת יומה!) על קרש חיתוך בשרי. אח"כ טיגנתי את הבצל ואת השום בסיר בשרי (לא בן יומו).
אשמח לדעת:
1. מה דין הסכין (בת יומה) והקרש?
2. האם הסיר הבשרי (לא בן יומו) צריך הגעלה?
3. מה דין הבצל והשום המטוגנים?

תשובה:
בע"ה

לשואל שלום.
כתבת שהסכין הינה חלבית בת יומה. על כן התשובה נכתבת מתוך הבנה שאכן הסכין באה ביממה האחרונה במגע עם חלב חם בשיעור "יד סולדת" שהיה נמצא בתוך כלי ראשון.
כמו כן התשובה נכתבת מתוך הבנה שהקרש והסיר הבשרי היו נקיים לחלוטין.
אם זה אינו המצב, אנא שלח שאלה חדשה בהתאם.

א) הסכין נשארה חלבית, והקרש נשאר בשרי.
ב) אכן הסיר הבשרי צריך הגעלה.
ג) הבצל והשום מוגדרים "חלביים" והינם מותרים באכילה.

בברכה,
הרב עודד מילר

השאלה "סכין שאינה בת יומה וסיר שאינו בן יומו" נשאלה בהמשך לשאלה זו.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il