- הלכה
- הפרדת הכלים
שאלה
לפני כמה שנים הכנתי בצל מטוגן במחבת חלבית לא בת יומה וכיסיתי עם מכסה בשרי לא בין יומו יום לאח’’כ בלי שעבר 24 שעות מלאות כיסיתי עם אותו מכסה סיר קציצות רותח האם יש בזה טריפה כלשהו?? ואם כן אין לי מושג באיזה כלים השתמשתי והאם צריך להכשירם
תודה רבה
תשובה
בס"ד
קיימא לן שדבר חריף פולט טעם לשבח אע"פ שכבר עברו 24 שעות. אבל כותבים אחרונים שדבר חריף רק מפליט מהכלי טעם לשבח, אבל אינו מבליע חזרה את הטעם (זו אמנם מחלוקת אחרונים, אבל אפשר להקל. עיין בספר "דבר חריף" שמביא את השיטות).
לכן, אע"פ שהבצל ספג טעם חלבי לשבח, הוא אינו מעביר אותו חזרה למחבת או למכסה והם נשארו כלים שאינם בני יומם. כלים שאינם בני יומם שבלעו טעם פגום מכלי אחר אינם צריכים הכשר.
לכן במקרה דנן הכל כשר ואין צריך להכשיר.