• שאלות כלליות

3 שאלות דיי דחוף ברשותכם

הרב חיים שרייבר

ט"ו אב תשע"ה
שאלה
שלום רב. ברשותכם יש לי 3 שאלות אשמח אם תענו 1. אני ומשפחתי עברנו לגור בבית שגרו לפנינו אנשים לא שומרי כשרות. ויש לי שאלה איך אני מכשירה את הגז? 2.פרשת המן שמות ט’ז .נוהגים לקרוא ולבקש על פרנסה.האם אפשר לקרוא גם בשבת ויום טוב? 3.בבית ספר של אח שלי נותנים אפשרות להשכיר ספרי לימוד ולהחזיר בסוף השנה. אח שחי השכיר ספרים וכבר סיים ללמוד והשאיר את הספרים אצלו ולא החזיר כמסוכם.ואמא שלי רוצה לזרוק אותם ואמרתי לה שזה אסור וזה נחשב גזל י הבטחתם להחזיר וההסכם הה רק לשכור ואמא שלי אמרה שהיא שילמה על ההשכרה הרבה כסף ושהבית ספר לא צריך את הספרים ושאפשר לזרוק. ה אני עושה כשאני יודעת שאסור לזרוק אבל אמא שלי מתעקשת. האם יש עלי חובה כלשהו לדאוג לזה למרות שזה לא באחריותי. תודה מראש וישר כוח על העזרה
תשובה
שלום 1. מעיקר הדין די בניקוי בלבד. בפסח המנהג הוא להכשירם בליבון קל, וכן יש נוהגים לכתחילה אף בכל השנה. (ליבון קל ניתן לעשות על ידי הבערת הגז והנחת מקל דק (ניתן על ידי גפרור, לא בראשו הדליק!!!) על החצובות עד שרואים שמתחיל להשחיר) 2. ניתן לומר פרשת המן גם בשבת ויו"ט (סי' א' ס"ק י"ג במשנה ברורה) 3. עלייך לקיים מצות הוכחה - כפי שציינת שעשית - בנועם ובכבוד. יום טוב