ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

מחבת חלבית שכוסתה בתבנית בשרית | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ז אב תשע"ה

מחבת חלבית שכוסתה בתבנית בשרית


כולל הלכה בית אל

שאלה:
בישלנו מאכל חלבי במחבת חלבית. המחבת כוסתה בתבנית אפיה בשרית שאינה בת יומה. החלק התחתון של התבנית (לא החלק שמניחים בו את האוכל), הוא זה שכיסה את המחבת.
הבנתי שהאוכל מותר, אולם מה הדין של המחבת והתבנית?
תודה רבה

תשובה:
בס"ד

המחבת ספגה טעם בשרי פגום ועל כן אינה צריכה הכשרה.
אבל התבנית ספגה טעם חלבי ולכן צריכה הכשרה ע"י הגעלה.

הערות:
א. צריך לדעת שאם אפו בתבנית מאכל חלבי כך שהעברת הטעם לא הייתה ע"י נוזל אלא בדבר יבש, התבנית הייתה צריכה ליבון ולא הגעלה. ובגלל שליבון עלול להרוס את התבנית, אין להכשיר את התבנית וצריך לזרוק אותה. כאן העברת הטעם הייתה ע"י אדים שהם כבישול וע"כ מספיקה הגעלה.
ב. כדי להגעיל צריך שלושה תנאים (יו"ד קכ"א):
1. שיעברו 24 שעות מהבישול.
2. לשים חומר מפגל במים.
3. שיהיה במים פי 60 מהכלי.
כאן שהכלי גדול ומסתבר שאין בבית כלי שאפשר להכניס את התבנית אליו, ניתן להכשיר ע"י אבן מלובנת. צריך לשים אבן שליבנו אותה בתבנית ולשפוך מים על האבן כך שישפכו מים רותחים על התבנית (או"ח סימן תנ"א סעיף ו').

בברכה,
הרב שלמה בורנשטין


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il